7 kwietnia, w godz. 10.30-13.30 zapraszamy na pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim!
Filip Malinowski - Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chawst Prast, w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Wiosna to idealny czas aby wyruszyć na spacer w poszukiwaniu młodych roślin. My będziemy zbierać m.in.: pokrzywy, korzenie wiesiołka, podagrycznik, które staną się składnikami potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów. Zupa z kiszonego barszczu, pyzy z pokrzywami a na deser… racuchy!
Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.
Koszt udziału: 150 zł, kolejne osoby z rodziny 120 zł, liczba miejsc ograniczona.
*******
Bezpieczne zakupy w Bilety24. W przypadku odwołania wydarzenia, gwarantujemy automatyczny zwrot środków potwierdzony komunikatem wysyłanym na adres e-mail, podany podczas zakupu.
Szczegóły wydarzenia » Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce, Mennonitów 14, 87-165 Wielka NieszawkaCopyright © 2011-2024 CameralMusic.pl